logo10fejlec ok1

Általános információk

Környezetvédelmi Termékdíjbevallás

A Környezetvédelmi Termékdíjjal kapcsolatos feladatok cégünk egyik fő profilját képezik. Az ezzel kapcsolatos feladatokat ugyanis 2007. december 31-ig az APEH látta el, majd 2008. január 1-től a termékdíjjal kapcsolatos feladatokat a Vám-és Pénzügyőrség vette át. A belföldi előállítású, az Európai Közösségen belülről behozott és az importált termékdíj-köteles termékekkel kapcsolatos bejelentés, bevallás, befizetés, utólagos ellenőrzések 2008-tól mind a VPOP hatáskörébe tartoznak. A csomagoló anyagok és a kereskedelmi csomagolás kivételével minden más termékköteles terméket (gumiabroncs, hűtőközeg, akkumulátor, egyéb kőolajtermék, reklámhordozó papír, elektromos és elektronikai berendezés) a vámtarifaszáma alapján kell besorolni, mint termékdíj-köteles terméket. A bevalláshoz a törvény által előírt kódrendszer és az adóbevalláshoz hasonló KT08 formanyomtatvány tartozik. Sok cég nincs felkészülve, és nem látja ezen bejelentés fontosságát.
Mi viszont felkészültünk. Cégünk vezetője 2010-ben elvégezte az OKJ Termékdíj Ügyintézői tanfolyamát. 2008. januárjától a Vámhivatallal együtt követjük a termékdíjjal kapcsolatos rendelkezéseket. Teljes rálátásunk van a Termékdíjjal kapcsolatos folyamatokra, átlátjuk azokat, és folyamatos képzéssel felkészülten várjuk a változásokat.
A szaktanácsadástól a teljes körű bevallási feladatok elvégzéséig állunk ügyfeleink rendelkezésére a következő szolgáltatásokkal:

- a cég korábbi éveinek átvilágítása termékdíj szempontjából
- javaslattétel az elmúlt időszak rendezésére (2008-ig visszamenőleg)
- teljes körű képviselet
- nyilvántartás felállítása
- CsK/KT kódok meghatározása
- nyilvántartás vezetés
- bejelentkezés elkészítése
- termékdíj negyedéves bevallása elektronikus úton
- általános környezetvédelmi tanácsadás
- egyéni, cégre szabott termékdíj tanácsadás
- igény esetén több partnercég részére termékdíj előadás tartás.

 

Rólunk mondták...

„A Customs & Nature-nél mindig, gyors és hathatós segítséget kapok a vámolással kapcsolatban felmerülő kérdéseimre.”

Bakk Zoltán
purchasing manager
STAPPERT Magyarország Kft.